Євромайданівця у Криму відправили за грати на 4 роки

За даними правозахисників, підсудного вже не годують три дні.

Джерело: Відомості

В окупованому Сімферополі суд ув'язнив учасника київського Майдану до 4 років і 2 місяців в колонії загального режиму. Його визнали винним у застосуванні насильства до співробітника кримського «Беркуту» та в незаконному зберіганні зброї. 

За даними правозахисників «Кримської польової місії з прав людини», адвокат підсудного і його рідні не стали слухати вирок і демонстративно вийшли із зали суду.

«За його словами, Олександра Костенка вже 3 дні не годують. Його знову повернули в загальну камеру, звідки його раніше перевели через знущання. Крім цього, адвокат повідомив, що Олександру не лікують перелом руки. Руку Костенко зламали ще 5 лютого 2015. Як заявив Костенко, це зробили співробітники ФСБ під час допиту», — зазначають правозахисники.

Нагадаємо, що колишнього співробітника Київського районного відділення міліції Сімферополя українця Олександра Костенка звинуватили у нанесенні тілесних ушкоджень середньої тяжкості (стаття 115 КК РФ) і в незаконному зберіганні зброї (частина 1 статті 222 КК РФ).

За версією слідства, в лютому 2014 під час бурхливих подій на Майдані в Києві він жбурнув каменюку у відрядженого з Криму бійця «Беркута». 

Loading...