До лав російської армії мобілізували першого біженця з України

До лав російської армії мобілізували першого біженця з України

Офіційні особи РФ уперше офіційно підтвердили залучення вимушених переселенців з Донбасу до служби у війську агресора.

Джерело: Відомості

У військовому комісаріаті Самарської області РФ призвали на військову службу уродженця Слов'янська Донецької області Дмитра Головіна. Про це відзвітувала прес-служба Центрального військового округу Росії, передає 5 канал.

«Військовий комісаріат Самарської області закликав на військову службу уродженця міста Слов'янська Дмитра Головіна. Він отримав російське громадянство і виявив бажання служити в армії. Він буде служити в одному з мотострілкових з'єднань Сухопутних військ», – таку версію повідомили в ЦВО Росії.

Як зазначається, Головін перетнув з родиною російсько-український кордон в 2014 році після початку бойових дій на південному сході України.

ЗМІ пишуть, що 26 січня президент РФ Володимир Путін запропонував збільшити для громадян України призовного віку термін перебування в Росії, щоб вони могли ухилятися від мобілізації в своїй країні.

«Багато людей вже ухиляються від мобілізації, намагаються до нас переїхати, пересидіти тут час», – упевнений Путін. Услід за кремлівським верховодою глава Федеральної міграційної служби РФ Костянтин Ромодановський заявив, що в Росії від призову ховаються понад півмільйона громадян України.

12 травня на презентації доповіді «Путін.Війна» про російське вторгнення в Україну співавтор доповіді, російський опозиціонер Ілля Яшин повідомив, що всі ключові військові «успіхи проросійських бойовиків» на Донбасі були досягнуті шляхом прямого вторгнення частин російської армії. 

Loading...