Спротив: міліція затримала донецьких партизанів і видала їх за сепаратистів

Заарештовані хлопці займалися партизанською роботою, як на окупованих територіях, так і на прилеглих до них, які контролює України.

Джерело: Відомості

З 9 затриманих міліцією патріотів п’ятеро з Донецька, деяких багато хто знає, однак мало хто може повірити у версію ментів про «розбійний напад, скоєний в корисливих цілях», йдеться у статті, розміщеній на порталі «Спротив».

Заарештовані хлопці займалися партизанською роботою, як на окупованих територіях, так і на прилеглих до них, які контролює України. Затримували агентів ворога і здавали в СБУ, яка займалася групою. Як виявилося, співпраця з СБУ було помилкою, і помилку цю обов'язково врахують майбутні українські партизани.

Будучи місцевими, партизани з групи «Равлик» діяли дуже ефективно. 8 травня вони затримали підозрюваного на агрофермі, яка належить Ахметову. Охорону придушили легко, потім зв'язали товариша, щодо якого була оперативна інформація — і подзвонили в СБУ і міліції, щоб оформити. Так вони робили вже безліч разів протягом всієї війни.

Менти приїхали, але замість оформлення затримали партизан. Ті не чинили опору, оскільки спочатку вирішили, що менти не розібралися, повідомляє портал.

Про долю пособника окупантів поки нічого не відомо, але, швидше за все, він був звільнений.

А хлопцям з «Равлика» загрожує від 9 до 12 за розбійний напад і зброю. Ось такий підлий удар ножем в спину.

«Менти в своїх прес-релізах не повідомляють, що затримані були партизанами, а подають інформацію так, як ніби це були сепари, особливо підкреслюючи, що вони донецькі. Тому багато зраділи, коли дізналися про їх арешт», — йдеться у статті.

Імен поки не буде, так як у заарештованих могли залишитися родичі та друзі на окупованих територіях, а це поставить їх під удар. Крім того, до суду справа може не дійти, якщо переговори пройдуть успішно, зазначає видання.

«До речі, менти повідомляють, що групою керував мент. Мабуть, таким чином хочуть викликати негативне ставлення до затриманих, прекрасно розуміючи як народ ставиться до ментів. Але реальність трошки інша. При оформленні в деякі добровольчі батальйони видають ментовські посвідчення, так як батальйони знаходяться в системі МВС. Це якраз такий випадок. Причому, всі інші ніяк і ніде оформлені були — на нинішній війні це звичайна справа», — зазначається у повідомленні.

Відсутність воєнного стану ставить під удар усіх захисників України, навіть оформлених. Адже затримання ворога, якщо його оцінювати за законами мирного часу — це і є розбійний напад.

Дамоклів меч кримінального переслідування висить над кожним солдатом, офіцером, добровольцем. Армія зв'язана по руках і ногах, все на гачку, кожного можуть посадити в будь-яку хвилину.

«Ось тому наш зрадницький уряд і не вводить військовий стан. Щоб не перемогли.

На жаль, історія повторюється — патріоти України змушені воювати за незалежність своєї країни, перебуваючи між двох вогнів. Раніше це були нацисти і комуністи, а тепер ось так», — йдеться у статті. 

Loading...