Естонія зустрічатиме «зелених чоловічків» вогнем на ураження

Союзники по НАТО заступляться за прибалтійську країну.

Джерело: Відомості

«The Financial Times» публікує інтерв'ю з командувачем силами оборони Естонії генералом-лейтенантом Ріхо Террасом, який заявив, що у країни є чіткий план протидії будь-яким «зеленим чоловічкам». Відзначається, що Прибалтика стала регіоном особливого значення для НАТО і, можливо, черговою метою для російського мілітаризму, передає «Независимая газета».

Як заявив командувач силами оборони країни, «якщо російські агенти або війська спеціального призначення вторгнуться на територію Естонії, слід стріляти в першого ж, хто з'явився».

«Якщо хтось без військових розпізнавальних знаків вчинить у твоїй країні теракт, треба в нього стріляти... не можна допустити їх вторгнення», — додав Террас.

Він каже, що Естонія і її сусіди — не такі, як Україна, але естонці «повинні дуже добре знати про те, що відбувається в Росії, і бути готовими». В Естонії тільки що завершилися масштабні мобілізаційні навчання, в яких брали участь 13 тисяч військовослужбовців. Террас переконаний, що здатність протистояти Росії залежить і від єдності країн НАТО, і від тактики дій альянсу.

«Гібридна війна не являє собою нічого нового. Протидіяти їй можна лише у випадку, якщо країна згуртується, об'єднається, і все населення буде діяти спільно», — сказав він.

За словами Терраса, важливо, щоб президент Росії Володимир Путін розумів значимість п'ятого пункту договору НАТО, який передбачає колективну відповідь альянсу при нападі на одного з його членів. 

Loading...