На Маневиччині встановили три меморіальні дошки загиблим героям

На Маневиччині встановили три меморіальні дошки загиблим героям

8 травня Україна, як і багато інших країн Європи, відзначала День пам’яті та примирення.

Автор: Сергій Гусенко / Джерело: Відомості

На Маневиччині у цей день, віддаючи данину пам’яті загиблим у роки Другої світової війни та героям, полеглим на Сході країни, відкрили три меморіальні дошки.

Того сонячного дня біля стін Великояблуньківської ЗОШ І-ІІІ ступенів на урочисту лінійку зібралися учні та вчителі школи. У всіх на грудях майоріли червоні маки. Хвилювалися школярі, адже не так давно по цим шкільним коридорам бігали такі ж як вони учні, що нині увійшли героями в безсмертя.

1 липня, після смертельного поранення у Донецькій області перестало битися серце Володимира Гринюка із Граддя. Ще один боєць 51-ої ОМБ Олександр Деркач із Довжиці загинув 29 серпня минулого року поблизу села Андріївка, що на Донеччині. В автомобіль із одинадцятьма бійцями влучив снаряд терористів, серед трьох загиблих був і він.

Із сумом про своїх колишніх учнів Володю та Сашка згадувала директор школи Тетяна Остапук:

«Не здійснилися їхні мрії та сподівання. Не міг натішитися своїм маленьким синочком Саша, не судилося створити свою сім’ю Володі. В нашій пам’яті ці діти будуть жити вічно і нинішнє молоде покоління буде вчитися у них, як потрібно любити свою рідну землю». Не договоривши, із очей жінки, в якої син теж перебуває на Сході, полилися сльози.

Очільники району Андрій Линдюк та Людмила Веремчук, начальник відділу освіти РДА Олександр Гаврилюк, Довжицький сільський голова Іван Ткачук, представник Маневицько-Любешівського ОРВК Сергій Федотов дякували родинам загиблих за чудових синів, завдячуючи подвигу яких ми можемо спокійно жити, навчатися, працювати. 

Перед присутніми виступили демобілізований військовослужбовець Іван Турчик та родичі полеглих бійців. Меморіальну дошку освятив настоятель місцевого храму протоієрей Іоан.  

Loading...