Супермаркети-учасники картельної змови заробили на українцях 60 мільярдів гривень

Супермаркети-учасники картельної змови заробили на українцях 60 мільярдів гривень

Торговельні мережі мають сплатити штрафів на 200 мільйонів гривень за протизаконні домовленості продавати товари за завищеними цінами.

Джерело: Відомості

У Антимонопольному комітеті кажуть, що в деяких мережах до торговельної надбавки включали вартість прибирання території та підготовку товарів до продажу, розповідає 5 канал.

Для того, щоб синхронно змінювати ціни, рітейлери передавали інформацію з кас магазинів про продаж товарів на інтернет-сервери. Там їх аналізували та повертали до мереж рекомендації для синхронної зміни розцінок. За три роки так званої картельної змови торговельні мережі отримали додатковий дохід у 50-60 мільярдів гривень.

«Обмін інформації чи збирання інформації стосовно кожного касового апарату, стосовно кожної торговельної точки. Стосовно усіх продаж, які пройшли через цей в щотижневому форматі. При цьому ця інформація збирається в одному місці, в автоматичному режимі. За нашою інформацією, цей FTP-сервер знаходиться за межами України. Тому ми бачимо те, що можемо бачити – прояви оброблення цієї інформації на території України. Де і куди, яким чином інформація використовується у подальшому, на жаль, сказати не можемо», — повідомив в.о. голови Антимонопольного комітету України Микола Бараш. 

Loading...