Путінським «Нічним вовкам» віддали кримську землю олігарха Новинського

Байкери Путіна «Нічні вовки» отримали в оренду землі в Севастополі, які займає підприємство українського олігарха та нардепа Вадима Новинського.

Джерело: Відомості

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Земля, яку в середу отримали «Нічні вовки», з 1977 року до теперішнього часу на умовах довгострокової оренди використовувалася підприємством «Балаклавське рудоуправління ім.Горького», що входить до «Смарт-Холдингу» Новинського (6 місце в рейтингу української версії Forbes, який оцінює його статки $ 790 млн). Цю інформацію підтвердило джерело в керівництві «Смарт-холдингу».

Постанова, що байк-клуб отримав у користування ділянку землі в Севастополі загальною площею 2665560 +/- 575 кв. м (близько 266 га), опубліковано на сайті уряду Севастополя у вівторок.

Як зазначено в документі, виділена земля відноситься до категорії «земель населених пунктів», а вартість 1 кв. м ділянки визначається в розмірі 536,96 руб. У постанові сказано, що, оскільки діяльність «Нічних вовків» є некомерційною і соціально орієнтованою, орендна плата за користування ділянкою встановлюється у розмірі 0,1% від вартості земельної ділянки.

«По суті відбулося захоплення землі, яку колись Новинський в якості особистого жесту доброї волі дозволив використовувати «Хірургу» для своїх байк-шоу», — сказав співрозмовник РБК в керівництві «Смарт-холдингу».

З 2009 року Новинський, будучи на той момент ще громадянином Росії, дозволив «Нічним вовкам» використовувати майданчик біля гори Госфор на території занедбаної ділянки Балаклавського рудоуправління для проведення там своїх патріотичних байк-шоу. В одному з таких шоу взяв участь Володимир Путін.

У 2012 році указом президента України Віктора Януковича Новинський отримав українське громадянство «як особа, яка має визначні заслуги перед Україною».

У 2013 році олігарх був обраний депутатом Верховної ради від Севастополя. Новинський не підтримав приєднання Криму до Росії в 2014 році. Восени минулого року власник «Смарт-холдингу» був переобраний до Ради від опозиційної блоку — політичного об'єднання колишніх «регіоналів».

У липні 2014 приватне акціонерне товариство «Балаклавське рудоуправління ім.Горького» звернулося з позовною заявою до Арбітражного суду Севастополя з вимогою до автономної некомерційної організації «Нічні вовки» звільнити територію підприємства біля гори Госфор.

У грудні байкери залучили до участі в розгляді як третіх осіб прокуратуру Севастополя, уряд міста і управління державної реєстрації права та кадастру. Згідно картотеці арбітражних справ, чергове засідання у справі відбулося 13 травня 2015.

Балаклавське рудоуправління займається видобутком флюсів — неорганічних копалин, використовуваних при виплавці металу. В даний час робота підприємства фактично заморожена. 

Loading...