Українців можуть залишити без житла

Стоїть питання зняття мораторію на виселення за несплату боргів

Джерело: Відомості

 Міжнародний валютний фонд очікує від влади України прийняття нових законів. Про це повідомила міністр фінансів Наталія Яресько. За її словами, одним з невирішених питань для виділення владі України чергового кредиту МВФ є неприйняття Верховною Радою «законопроектів, пов’язаних з підвищенням можливості НАК «Нафтогаз «збирати свої дебіторські заборгованості. Мова йде про зняття різних існуючих мораторіїв, які на сьогодні цього не дозволяють», - уточнила Яресько.

Як відомо, в даний час в Україні діє мораторій на примусове виселення боржників із житла за борги, що виправдано в умовах жорстокої економічної кризи в Україні. Його наслідком є ​​зростання безробіття і падіння доходів українців, які не мають об’єктивної можливості оплачувати тарифи ЖКГ, які уряд Арсенія Яценюка підняв у кілька разів.

Другий законопроект, про який говорилаЯресько, - про те, що тарифи повинні бути прибутковими для підприємств ЖКГ. Зараз підприємства ЖКГ в основному є комунальними і дотуються з бюджетів, тобто працюють без прибутку або з низьким прибутком. Прийняття даного закону, відхиленого Верховною Радою, дозволить ще в кілька разів підняти тарифи ЖКГ - тепер уже рішеннями самих підприємств, яким пропонується дати таке право.

Прийняття цього закону зробить привабливою роботу в українському ЖКГ іноземних компаній, підкреслював раніше Арсеній Яценюк. Таким чином, у разі ухвалення законопроектів в Україні ще в кілька разів підвищаться тарифи, ще більше українців не зможуть платити, їх почнуть виселяти за несплату. Нагадаємо,Верховна Рада прийняла закон, що забороняє при оголошенні військового положення діяльність опозиції і будь-які форми протесту.
 

Loading...