Програма заходів до Дня Європи у Луцьку

Програма заходів до Дня Європи у Луцьку

У третю суботу травня в Україні вже традиційно відзначають День Європи, який цьогоріч випадає на 16-е число. Обласний центр Волині долучиться до святкувань уже вчетверте.

Джерело: Відомості

Відзначаючи 57-му річницю з дня проголошення декларації Шумана, що передувало створенню Європейського Союзу, Україна чітко окреслює свій європейський вибір. Про це на прес-конференції з приводу відзначення Днів Європи в Луцьку, що відбулася сьогодні, 13 травня, в залі засідань ЦНАПу, сказав заступник міського голови Тарас Яковлев.

Заступник мера повідомив, що цьогоріч святкові заходи зосередяться не на Театральному майдані, як це було у попередні роки, а на площі перед входом у Центральний парк культури і відпочинку ім. Лесі Українки.

У рамках Європейської Олімпіади, яка відкриє святкування (початок - о 10:00 в сесійній залі міськради) луцькі школярі (по одному від кожної ЗОШ) "потягаються" у знаннях із історії Європи та ЄС із ровесниками з польських міст-побратимів - Любліна, Торуня, Жешува та Хелма. Конкурс проходитиме англійською мовою.

Об 11:30 - початок тематичної екскурсії «Луцьк багатокультурний», яку проведе Центр туристичної інформації та послуг.

Заходи в центральному парку стартують о 13:00. Найвидовищнішим дійством обіцяє стати фестиваль шкільної творчості "Євробачення": кожна міська школа презентуватиме культуру однієї з країн-учасниць ЄС піснями й танцями. 

Також у рамках святкування Днів Європи у Луцьку відбудуться такі заходи: конкурс дитячого малюнка на асфальті "Моє Європейське місто", якого щороку нетерпляче чекають маленькі лучани, боді-арт «Барви Європи» - можна буде прикрасити тіло патріотичним або євросимволом, флешмоб, подробиці якого організатори залишають у таємниці, витримуючи інтригу. 

Крім того, у парку розгорнуть англомовний клуб просто неба, із організацією якого допоможуть Академія успіху Джоніка та колишній волонтер Корпусу миру Террі Метісон.

Також упродовж дня діятиме інформмістечко, де поширюватимуть буклети про ЄС, із наметом від Генкосульства Польщі у Луцьку й інформаційним пунктом від Центру туристичної інформації та послуг.

Солодкий партнер свята - компанія "Рудь". 

Loading...