Міністр МВС Чеботар, який наказав побити допитливих журналістів, досі в своєму кріслі

Зорян Шкіряк, який невдало відпіарився на поїздці в Непал, подав у відставку. У самій поїздці нічого кримінального не було, просто вона вийшла безглуздою.

Джерело: Відомості

А заступник міністра МВС Сергій Чеботар, гріхи якого, судячи з результатів журналістського розслідування, більш серйозні, сидить у своєму кріслі. Мова йде про розслідування, яке провела програма телеканалу ZIK «Наші гроші». 

Журналісти в селі Лісники спробували дізнатися, хто по-багатому побудувався на землях, зарезервованих під заповідник, вже чи не заступник міністра МВС? Той все заперечував. У Лісниках їх зустріли жорстко, побили і відібрали камеру і відеореєстратор. Установити, що побив і пограбував їх зять Сергія Чеботаря з партнером, а земля і будівлі зареєстровані на доньку заступника міністра, виявилося нескладно.

По ходу розслідування багато з'ясувалося і про транспортний бізнес зятя, і про те, що за призначенням Чеботаря стоїть секретар РНБО Олександр Турчинов. Вже й Антикорупційний комітет в курсі, і народні депутати клопочуться, а Сергій Іванович Чеботар свого крісла не покидає, і зять ніяк органами не находиться. Зазвичай балакучий міністр Арсен Аваков відмовчується. Антон Геращенко, «голос МВС», на засіданні Антикорупційної ради, на відміну від свого шефа, який проігнорував запрошення, був, але теж якось нічим не вибухнув.

З одного боку, це, звичайно, обурливо, коли влада ніби демонстративно не поспішає реагувати на очевидні неподобства. З іншого — зізнався б Чеботар відразу, що має відношення до маєтку в Лісниках, дивись, і не вивернули б журналісти з команди Дениса Бігуса навиворіт справи високого міліцейського чина і його родичів. А до згадки Олександра Турчинова і зовсім не дійшло б. То, може, нехай і далі керівництво мовчить? Нам більше важливої інформації дістанеться.

Цікаво, чим так дорогий Сергій Чеботар керівництву країни, що воно готове терпіти всі епітети на свою адресу, але затягувати здачу цього чиновника. Фотографії Зоряна Шкіряка, сплячого на бетонці делійського аеропорту, розійшлися по соціальним мережам з жартами і примовками. Відео, на якому за журналістами ганяється зять Сергія Чеботаря, веселощів не викликало. До Зоряна є питання, а злості немає. Чого не скажеш про нашу міліцію: питання до неї приправлені сильним зарядом емоцій, які тягнуться до Майдану і далі.  

Loading...