Росіянина, який був танкістом в «ЛНР», можуть посадити на 15 років

Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно громадянина РФ, який брав участь у діяльності «ЛНР».

Джерело: Відомості

Про це повідомили у прес-службі ГПУ.

«Генеральною прокуратурою України затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно громадянина Російської Федерації, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній організації)», — сказано у повідомленні.

Встановлено, що підозрюваний, перебуваючи у Красному Лучі, торік вступив у злочинну змову з активними учасниками терористичної організації «Луганська народна республіка» щодо забезпечення обслуговування військової техніки незаконних збройних формувань «ЛНР».

Чоловік, виконуючи відведену йому роль, керував танком Т-64-Б, екіпаж якого здійснював вогневе ураження позицій Збройних Сил України поблизу Санжарівки Донецької області.

Внаслідок бойового зіткнення з підрозділами Збройних сил України танк Т-64-Б, яким керував вказаний громадянин, було знешкоджено, а останнього затримано.

Санкція інкримінованої підозрюваному статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років.

Loading...