До лав бойовиків прибули свіжі сили: помітили групи по 180 та 60 найманців

До лав бойовиків прибули свіжі сили: помітили групи по 180 та 60 найманців

Триває перекидання сил і засобів російсько-терористичних військ до приморського напрямку.

Джерело: Відомості

Про це у Фейсбуці повідомив координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

Зафіксовано прибуття через Тельманове тактичної групи бойовиків «ДНР» (160-180 чоловік, при 12 танках і 22-х одиницях ББМ і автотранспорту).

В Петровський і Куйбишевський райони Донецька продовжує прибувати посилення для угруповання бойовиків, зосередженого в місті. Через Макіївку в Донецьк прибули дві групи бойовиків по 50-60 чоловік. Крім того, зі складу тактичної групи терористів, зосередженої в районі н.п. Ясинувата, в південні райони Донецька перекидається бронетехніка (зафіксований маневр танкової групи в 7 одиниць, у супроводі спецтранспорту).

Відзначається активізація бойовиків на ділянці Мар'їнка - Степове. У даному районі також зафіксовані спроби терористів вести активну наземну розвідку, зафіксовані неодноразові обстріли з боку снайперських груп супротивника.

Триває посилення військ терористів шляхом перегрупування сил і засобів з глибини до переднього краю. Зокрема, на лінії Світлодарськ - Луганський відзначається поява нової тактичної групи противника (до мотострілецького батальйону, діє окремими підрозділами рівня взвод-рота по всій смузі від Майорського до Красного Пахаря). Діюча в цьому ж районі бронегрупа бойовиків отримала посилення — ще 4 танки і 3 ББМ (2 БТР-80 і 1 МТ-ЛБ) зі складу «Горлівського гарнізону» терористів.

У районі Щастя, Трьохізбенки і Кримського зафіксовані диверсійно-розвідувальні групи (ДРГ) російсько-терористичних військ. У районі Щастя і Кримського зафіксовано 8 випадків використання бойовиками для обстрілів позицій сил АТО автоматичних гранатометів АГС-17 «Полум'я».

Зафіксоване перекидання 11 одиниць бронемашин (ББМ) бойовиків східніше Луганська на Миколаївку до району Станиці Луганської. Примітно, що через «паливний дефіцит» в самому Луганську, разом з бойовою технікою терористів переміщаються паливозаправники. 

Loading...