«Кіборг», який останнім вийшов з донецького аеропорту, не може отримати статус учасника АТО

Бюрократія в Міноборони викликає все більше обурення в суспільстві.

Джерело: Відомості

Так, через зволікання поранені в боях в Донецькому аеропорту українські герої не можуть не те, що отримати нагороди, а навіть статус учасника бойових дій або АТО протягом 5 місяців.

Про це на своїй сторінці в Фейсбук написав журналіст Богдан Буткевич.

«Поспілкувався вчора з «кіборгом» з позивним Сокіл, керівником розвідвзводу 80-ї бригади — людиною, яка разом зі своїм побратимом Сєвером останні вийшли, точніше, виповзли з нового терміналу ДАП 21 січня 2015. Реально останніми — після них залишилися тільки трупи і поранені, які не могли йти. Це після двох тижнів пекельних боїв, двох діб під завалами, з-під яких він зміг вибратися, та ще й відбити черговий наступ російських мавп. З його взводу всі залишилися живі і вийшли з терміналу. Це фантастика. У нього важкі поранення обох ніг, досі лікується, незабаром ще одна операція», — розповів він.

«Але до чого я це все? Не хочу уподібнюватися секті #насзливають, але абсолютно виніс мозок той факт, що у Василя Соколовського досі нема статусу учасника бойових дій, або навіть АТО. У військовому квитку навіть не записано, де саме він був поранений. Але його досі викликає військова прокуратура на допити з приводу автомата, який він залишив у новому терміналі під завалом і питання, чому він без наказу залишив пост?» — обурюється журналіст.

«І ще прекрасно — його двічі подавали до нагороди. Спочатку на Героя України, а далі — на орден Богдана Хмельницького II ступеня. І обидва рази керівництво бригади тупо зрізало його. Як він сам каже — через те, що дав у госпіталі інтерв'ю Рівненській телекомпанії, де без будь-яких емоцій просто розповів, як усе було насправді в ДАП, яку роль і хто там грав і що взагалі там сталося», — додав Буткевич.

«Не знаю як у вас, а в мене від подібної інформації від злості волосся на голові ворушитися починає. Розумію, що солдати завжди схильні до перебільшень, але сорі — є голі факти, проти яких не попреш. І ці факти ІМХО просто немислимі. «Кіборг» не має статусу учасника бойових дій. Завіса», — резюмував журналіст.

«Як підказують розумні люди, проблема виникла через те, що 3-й батальйон 80-ї бригади, у якому служить Сокіл, з 1 квітня передали в 81-й бригаду, з центром в місті Костянтинівка. І через паперову тяганину все підвисало в повітрі — і нагородження, і статуси. Але це абсолютно нічого не змінює. З моменту поранення і виходу з ДАП пройшло вже майже 5 місяців», — пізніше додав він.

Loading...