«Укрзалізниця» оголосила технічний дефолт

«Укрзалізниця» оголосила технічний дефолт

Державна адміністрація залізничного транспорту України виправдовує непроплати військовими подіями на Донбасі.

Джерело: Відомості

Українські підприємства залізничного транспорту під управлінням Державної адміністрації залізничного транспорту України («Укрзалізниця» та її підрозділи) не здійснили платежі за основною сумою за деякими двосторонніми кредитними договорами з українськими кредиторами. 

Такі випадки невиконання зобов'язань призвели до перехресного невиконання зобов'язань за деякими іншими кредитами, включаючи позики стосовно облігацій участі у позиках на суму 500 млн доларів США зі ставкою доходності 9,5% та строком погашення у 2018 році, випущених Shortline plc («єврооблігації»). Про це повідомляє прес-служба «Укрзалізниці».

Варто зазначити, що технічний дефолт підприємства не означає банкрутство компанії чи неможливість виплачувати зобов'язання по кредитах.

«Вищезазначене невиконання зобов'язань необхідно розглядати в контексті подій у Східній Україні, про які широко повідомляється, що спричинили порушення операційної діяльності та мали суттєвий негативний вплив на господарську діяльність групи та фінансові показники», — виправдовуються в компанії. 

Loading...