У доповіді Нємцова йдеться про чеченців Кадирова, що воюють на Донбасі

Чеченські найманці не приховують, що виконують накази Кадирова.

Джерело: Відомості

Опозиціонер Ілля Яшин заявив, що на Сході України воюють чеченці, підконтрольні безпосередньо Рамзану Кадирову. Про це політик повідомив на презентації доповіді «Путін.Війна», написаної за матеріалами Бориса Нємцова, розповідається у групі «Євромайдан». 

«На сході України воюють особисто підконтрольні Кадирову силовики, які воювали в 90-х проти федеральних військ і амністовані», — пояснив Яшин, посилаючись на доповідь, текст якої було оприлюднено 12 травня.

Крім того, Яшин зауважив, що чеченські найманці перебувають на території України з травня 2014 року. У доповіді пояснюється, що ще 26 травня 2014 року було оприлюднене відео, зафіксоване на мітингу так званої «ДНР». На кадрах на площі припаркувалася вантажівка військових кавказької зовнішності. Один із чоловіків підтвердив кореспонденту СNN, що він – кадирівець.

У роботі загиблого Бориса Нємцова пояснюється, що присутність чеченських найманців підтверджують численні відео, де вони відкрито заявляють про завойовницькі наміри стосовно України.

Крім того, автори доповіді знайшли численні документальні підтвердження присутності різних чеченських батальйонів, які брали участь у збройних зіткненнях після підписання Мінських домовленостей. Один з таких батальйонів – окремий чеченський батальйон «Смерть» — був сформований із ветеранів силових структур Рамзана Кадирова.

За словами його командирів, батальйон складають «колишні сепаратисти», які воювали проти російської армії, але склали зброю «за амністією» і поповнили після цього силові структури, підконтрольні Рамзану Кадирову».  

Loading...