Військовим у зоні АТО заборонять розмовляти по телефону

Парламентарі 243 голосами підтримали в першому читанні відповідний урядовий законопроект.

Джерело: Відомості

Верховна Рада має намір заборонити військовослужбовцям без дозволу командира користуватися мобільними телефонами у районах проведення антитерористичної операції, передає УНН.

Цим законопроектом передбачається, що у районах проведення АТО, а також в умовах надзвичайного стану чи під час особливого періоду на територіях, де ведуться бойові дії військовослужбовцям, що виконують обов’язки військової служби забороняється користуватися особистими засобами мобільного зв’язку.

При цьому законопроектом передбачається, що командир військової частини має право надати дозвіл на використання таких засобів зв’язку.

Також депутати планують обмежити перелік пристроїв військовослужбовців, якими вони мають право користуватися в зоні АТО.

Парламентарі 236 голосами підтримали у першому читанні відповідний законопроект, внесений народним депутатом Іриною Фріз.

Законопроект встановлює, що військовослужбовці мають право користуватися мобільними пристроями (мобільними телефонами, планшетами, ноутбуками ред.), які мають з’ємну батарею з дозволу командира.

Нагадаємо, ще у липні минулого року штаб АТО звернувся до бійців у зоні бойових дій із проханням не вмикати мобільний зв'язок і не спілкуватися із рідними.

Loading...