ГПУ заарештувала українські рахунки та автопарк Юри Єнакіївського

Із метою накладення арешту на грошові кошти Іванющенко за кордоном в компетентні органи Латвійської республіки, Монако та Швейцарії направлені запити про міжнародно-правової допомоги.

Джерело: Відомості

Генеральна прокуратура заарештувала рахунки в банках України і автопарк, що належать колишньому народному депутату від фракції Партії регіонів Юрію Іванющенку. Про це йдеться у відповіді ГПУ на запит народного депутата Сергія Лещенка, розповідає Українська правда. 

«У ході досудового розслідування накладені арешти на рахунки Юрія Іванющенка в банківських установах України та на належні йому транспортні засоби», — йдеться в документі ГПУ.

Також з метою накладення арешту на грошові кошти, що знаходяться за кордоном у банківських установах і належать Іванющенку і членам його родини, компетентні органи Латвійської республіки, Монако та Швейцарії направлені запити про міжнародно-правову допомогу, які зараз знаходяться на виконанні.

Раніше колишній генеральний прокурор Віталій Ярема повідомив, що станом на кінець січня 2015 накладено арешт на майже 100 млн доларів, що належать Іванющенку.

Лещенко у своєму блозі раніше писав, що в ГПУ допомогли зняти арешт з рахунків Іванющенка. Депутат зазначив тоді, що зняття арешту з рахунків соратника Віктора Януковича Юрія Іванющенка в Євросоюзі посприяв лист ГПУ, в якому зазначено, що він до кримінальної відповідальності в Україні не притягувався, в розшук не оголошувався і не є стороною кримінально виробництва. 

Loading...