Молодшого сержанта посадили на два роки за пияцтво та невиконання наказу

Мобілізованого молодшого сержанта Тернопільський міськрайонний суд визнав винним у порушенні низки статей військового статуту і покарав двома роками позбавлення волі.

Джерело: Відомості

Про це заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос у публікації на своїй персональній сторінці.

У публікації йдеться, що молодший сержант 15 червня 2014 року самовільно залишивши межі військової частини, знаходився в центрі Тернополя, де вживав алкогольні напої і, перебуваючи у військовій формі, непристойно поводився.

В той же день, 15 червня 2014, після повернення в розташування військової частини вказаний молодший сержант не виконав три накази командира. Як показала військова прокуратура, зазначені накази викликали у військовослужбовця обурення, і він, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, в категоричній формі відмовився їх виконувати.

Надалі, в серпні минулого року, молодшому сержанту було доведено наказ про поїздку на Херсонщину в район виконання військовою частиною завдань за призначенням. Однак, згаданий наказ викликав у нього невдоволення, і військовослужбовець знову в категоричній формі відмовився його виконувати (таким чином — повторно скоїв злочин) і надалі в район виконання військовою частиною завдань за призначенням не вибув.

Як повідомив заступник військового прокурора Тернопільського гарнізону Західного регіону України майор юстиції О.Федчишин, 5 травня 2015 винесеним вироком суду військовослужбовця визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 402 КК України, та призначено покарання у вигляді 2 років позбавлення волі.

Loading...