Міліції відомі особи всіх бойовиків, які 9 травня вбили силовиків у Маріуполі

Члени бандформування «ДНР» у Маріуполі з близько 80 осіб несуть відповідальність за вбивства 6 міліціонерів і військовослужбовців, що відбулися під час захоплення і пожежі в будівлі міськуправління міліції у травні минулого року в місті.

Джерело: Відомості

Про це у Facebook повідомив начальник ГУ МВ України у Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

«З квітня по серпень 2014 року в Маріуполі бандитами «ДНР» були вчинені тяжкі злочини, в тому числі навмисні вбивства, захоплення адміністративних будівель. Події 9 травня 2014 року в Маріуполі невипадкові і не відбувалися спонтанно», — написав Аброськін.

З його слів, під час розслідування встановлено, що ця провокація готувалася ватажками «ДНР» кілька тижнів з Донецька.

«У Маріуполі, в бандформування «ДНР» входили близько 80 осіб. Розділені вони були на 4 групи, серед них був «підрозділ Мангуста» (до 15 осіб), які не підкорялися місцевим «керівникам». Саме члени цього бандформування несуть відповідальність за вбивства 6 наших співробітників міліції і військовослужбовців, що відбулися при захопленні і пожежі в будівлі міськуправління міліції на Георгіївській», — зазначив начальник донецької міліції.

Він також додав, що особи більшості бандитів були встановлені під час первинних оперативно-розшукових заходів співробітниками МВС України, частина з них — уже арештована, щодо інших проводяться оперативно-розшукові заходи.

З його словами, наразі розслідуванням займається СБУ.

Нагадаємо, 9 травня 2014 року терористи так званої «ДНР» захопили два поверхи приміщення УВС у Маріуполі.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що в цей день в Маріуполі було вбито 20 терористів і чотирьох взяли в полон.

Начальника міліції Маріуполя Донецької області викрали 9 травня 2014 року під час протистоянь в місті.

Loading...