Бойовики, зриваючи злість, вбивають полонених українських бійців

Найманці змушували розгрібати завали донецького аеропорту.

Джерело: Відомості

Трьох українських бійців вдалося визволити із полону бойовиків «ДНР». Уночі Дмитро Киричок, Дмитро Мартиненко та Віталій Мишастий прибули до Дніпропетровська і після короткого перепочинку одразу вирушили далі, щоб якнайшвидше побачити рідних, ідеться в сюжеті ТСН.

Вони родом з Чернігівської області, до мобілізації — кухар, експедитор та художник. У полоні бійці 13-го мотопіхотного батальйону провели більше трьох місяців. Їх захопили у січні на блокпосту у Вуглегірську, коли бойовики здійснили прорив перед наступом на Дебальцеве.

Бійці кажуть, що після потужного мінометного обстрілу та подальшого нападу бойовиків шансів врятуватися не було. Із сімох бійців, що були на блокпосту, бойовики двох добили на місці, ще одного вбили вже в полоні, зриваючи злість, а чотирьох інших відправили до в'язниці.

На них весь цей час тиснули морально та змушували працювати, зокрема, розбирати завали донецького аеропорту та діставати звідти загиблих побратимів.

Одного з полонених звільнили напередодні, про обмін цих трьох домовлявся правозахисник Василь Ковальчук за підтримки дніпропетровського Фонду оборони країни. 

Loading...