Аваков визнав, що Україна була не готова евакуювати своїх громадян з Непалу

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков покладає відповідальність за ситуацію з поломками літака Іл-76, який був відправлений для евакуації українців з Непалу, на Міноборони.

Джерело: Відомості

Як повідомляє «Канал 112», таку заяву міністр зробив у середу в Києві.

Відповідаючи на питання, хто понесе відповідальність за дану ситуацію, Аваков сказав: «Той, хто цей літак надав — Міністерство оборони».

«... Давайте всіх собак і дурнів в одну купу не ліпити, кожен відповідає за своє, система у нас така прогнила, негідники. І треба чесно сказати: ми не готові були до такого виду операції. Так, і літак два рази зламався. І буде по-іншому, але так, щоб було по-іншому, потрібно закотити рукави, забруднитися в багнюці, якою часто обвалюють, і змінити ситуацію», — додав міністр.

Міністр також вважає, що скандал з участю в даній рятувальній операції цивільної дружини в.о. голови Держслужби з НС України Зоряна Шкіряка — «це цькування, влаштоване в ЗМІ, брати участь в якому я не збираюся».

«Зорян понесе всю повноту відповідальності… Зорян — відома людина, у мене до нього немає претензій за багато чого, що він зробив. І дай Бог зробити кожному стільки, скільки він зробив для цієї країни. Якщо він зробив помилки — а він їх робить, як звичайна людина — він буде відповідати. Це все, що я хочу сказати», — підсумував Аваков.

За офіційною інформацією, для здійснення невідкладної евакуації громадян України з Непалу, в тому числі для відшкодування витрат, пов'язаних із здійсненням евакуації, Кабмін виділив МЗС, Міноборони і МВС 7,4 мільйона.

Нагадаємо, що український літак в 6:35 вилетів з аеропорту столиці Індії Делі в столицю Азербайджану Баку. У Баку він буде дозаправлений і відправиться до Києва. При посадці в аеропорту індійського Делі у літака пробило колесо шасі. Наголошується, що на борту літака знаходяться 87 евакуйованих громадян, з них 76 українців і 11 громадян інших держав.

За даними Міноборони, Іл-76 здійснить посадку в аеропорту «Київ» сьогодні, 6 травня, після 22:00.

Loading...