Заарештовано трьох підозрюваних у скоєнні семи терактів на Харківщині

Київський районний суд Харкова заарештував двох чоловіків і жінку, підозрюваних у причетності до скоєння семи вибухів на території Харківської області.

Джерело: Відомості

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

«За клопотанням прокуратури Харківської області Київським районним судом трьом підозрюваним у скоєнні серії терактів обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою», — йдеться у повідомленні.

За даними слідства, всі троє причетні до діяльності терористичного угруповання «Харківські партизани».

Під час обшуків за місцем проживання підозрюваних та в спеціально обладнаній схованці в передмісті Харкова були виявлені й вилучені вогнемет «Джміль», автомат АК-47, підствольний гранатомет, гранати, електродетонатори, тротилові шашки та інші боєприпаси.

За даними слідства, затримані причетні до скоєння семи вибухів на території міста. «Зокрема, 30-річному чоловіку родом з Донецької області оголошено підозру в підриві флагштоку, розташованому на перехресті просп. Правди та вул. Галана. А 36-річного жителя Харкова затримали під час закладання міни СПМ на фортифікаційних спорудах міста», — наголошується в повідомленні прес-служби облпрокуратури.

Всім затриманим оголошено підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.

Loading...