В Артемівську знесуть меморіальну дошку Кобзону і поставлять Герою України

Меморіальну дошку члену Державної думи Росії, артисту Йосипу Кобзону демонтують в Артемівську завтра, 7 травня.

Джерело: Відомості

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив заступник начальника ГУМВС України в Донецькій області Ілля Ківа.

«Завтра 07.05 Штаб оборони Бахмута: 1 відкриваємо перший оборонний комплекс побудований нами, 2 зносимо меморіальну дошку, ворога України Кобзона, 3 відкриваються меморіальну дошку Герою України Чернявському!» — написав він.

Як відомо, у жовтні 2014 року Йосип Кобзон прибув до Донбасу для проведення спільних заходів з бойовиками. У Донецьку він заспівав гімн «ДНР» власного творіння і виконав дуетом з самопроголошеним «прем'єр-міністром ДНР» Олександром Захарченком пісню «Я люблю тебе, жизнь». Крім того, він був «призначений» «почесним консулом ДНР» в Російській Федерації. Йосип Кобзон відвідував контрольований бойовиками Донецьк і в лютому 2015 року, де дав два концерти — для бойовиків і «для народу».

22-річний Дмитро Чернявський народився в Артемівську Донецької області. 13 березня 2014 брав участь у мітингу за єдність України в Донецьку. У зіткненнях з проросійськими радикалами отримав важкі поранення, які виявилися несумісними з життям. Йому було присвоєно звання Героя України посмертно.

Loading...