Відтепер перевізники самостійно встановлюватимуть ціни на проїзд

Відтепер перевізники самостійно встановлюватимуть ціни на проїзд

Держава регулюватиме лише залізничні тарифи.

Джерело: Відомості

Кабмін скасував державне та муніципальне регулювання тарифів на пасажирські перевезення, окрім залізничних. Таке рішення було прийняте постановою Кабінету міністрів № 240 від 25 березня 2015 року. 

Цим документом із постанови Кабміну «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» від 25 грудня 1996 року було виключено пункт про те, що обласні органи державної виконавчої влади, а також Київська та Севастопольська міськдержадміністрації, можуть встановлювати і регулювати тарифи на перевезення пасажирів і багажу автобусами, які працюють у звичайному режимі руху, в приміському та міжміському, внутрішньообласному сполученнях.

Окрім того, виключено пункт, який дозволяв обласним органам влади, Київській та Севастопольській міськдержадміністраціям, а також виконавчим органам Львівської та Криворізької міських рад, регулювати тарифи на перевезення пасажирів і вартість проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, зокрема в метрополітені, автобусі, трамваї, тролейбусі. 

Loading...