Осуховський: Уряди Азарова та Яценюка назловживали на понад 3,2 мільярди

 Осуховський:  Уряди Азарова та Яценюка назловживали на понад 3,2 мільярди

Парламентська робоча група, що вивчає корупційні дії, виявила зловживання на суму понад 3, 2 мільярди в урядах Азарова та Яценюка.

Джерело: Відомості

За два дні роботи парламентської комісії, яка вивчає інформацію про багатомільярдні зловживання в урядах Азарова-Яценюка, вдалося вивчити документи, що засвідчили зловживання з коштами Державного б'юджету на суму понад 3, 2 млрд. гривень. Виявлено також додаткові зловживання на 151 мільйон гривень. Про це 30 квітня 2015 року повідомив очільник депутатської комісії свободівець Олег Осуховський.

Підбиваючи підсумки роботи комісії за другий робочий день, Олег Осуховський повідомив, що вдалося домогтись, аби на засідання прибув представник Генпрокуратури. Зрештою представник ГПУ зобов'язався до 15 травня надати комісії попередні дані розслідувань фактів, озвучених екс-керівником Держфінінспекції М.Гордієнком. Однак, попри наполягання Олега Осуховського, члени групи знову проголосували за закрите від преси засідання.

У ході першої частини нинішнього засідання було заслухано представників "Укрзалізниці", "Укрзалізничпостачу" та "Укрпошти". Усі збитки на цих підприємствах Держфінінспекція підтвердила - загалом вони становлять понад 700 мільйонів гривень (докладніше: svoboda.org.ua). У другій частині засідання заслухано представника "Украероруху". Та головне - з'ясовано, що є підстави повернути у державну власність компанію "Укртелеком".

"Що стосується "Украероруху", виявилося, що було незаконно перераховано кошти за роботи на об'єктах на суму 60, 4 млн. грн. Також є усі підстави розпочати процес повернення в державну власність компанії "Укртелеком", оскільки покупець акцій не виконав приватизаційних умов, бо не передав Держспецзв'язку обладнання телекомунікаційної мережі спеціяльного призначення. На це з держб'юджету незаконно витрачено 220 млн. грн. Але чомусь, попри усі можливості повернути це стратегічне підприємство державі, уряд понині злочинно не вживає відповідних заходів, що може свідчити про особисту зацікавленість деяких урядовців", - наголосив свободівець.

Парламентар також додав, що вивчивши інформацію щодо деяких підприємств транспорту та зв'язку, робоча група з'ясувала, що значна частина зловживань тут припадає на час урядування чинного Кабміну. "Нині по всіх підприємствах, представників яких було заслухано, ми з'ясували, що зловживання відбувалися у період із січня по вересень 2014 року. Тобто йдеться про два місяці роботи уряду Азарова, а решта - період урядування Арсенія Яценюка", - додав Олег Осуховський.

По всіх зловживаннях із грошима Держб'юджету України триває слідство. Також нагадаємо, що 29 квітня 2015 року, під час першого дня роботи парламентської групи, з'ясувалося, що озвучена М.Гордієнком інформація підтверджується, більше з тим, виявлено нові факти багатомільйонних зловживань (докладніше: svoboda.org.ua).

Прес-служба ВО "Свобода"

Loading...