СБУ зірвала плани сепаратистів проголосити «Бесарабію» в Одесі: затримано 20 осіб

СБУ зірвала плани сепаратистів проголосити «Бесарабію» в Одесі: затримано 20 осіб

Одеських диверсантів координували з Росії.

Джерело: Відомості

Працівники СБУ провели спецоперацію в Одесі і знешкодили групу сепаратистів, які планували повторити події на Донбасі і проголосити на території Одеської області незаконне державне утворення. Про це заявив радник голови СБУ Маркіян Лубківський, передає УНН. 

«29 квітня була проведена багатоетапна спецоперація... Викрита та локалізована група осіб, яка мала чітку організаційну структуру, коли діяла в Одеській області та координувала свої дії з території Російської Федерації», — наголосив він.

За словами Лубківського, силовики уже затримали майже 20 осіб і провели 17 обшуків.

«Встановлено, що кінцевою метою діяльності цих осіб, які були затримані, повинно було стати проголошення утворення під робочою назвою «Бесарабія», — запевнив радник голови СБУ.

Крім того, СБУ упередила спроби дестабілізації ситуації у Києві, повідомив Лубківський.

«Буквально нещодавно ситуацію в Києві намагались дестабілізувати акціями протесту. До цих акцій намагались долучитись зловмисники. Отже, СБУ зірвала проплачені акції провокаторів, які планувались 1-го та 14 травня в столиці. СБУ встановила всіх організаторів та виконавців заходів так званих маршів «білих хустинок», які намагалися долучитись до акцій протесту шахтарів. 29 квітня біля залізничного вокзалу було затримано кур’єра, який потягом Москва-Одеса прибув до Києва з РФ», — повідомив Лубківський. У затриманого під час обшуку було виявлено тротилові шашки та близько 500 аркушів з закликами взяти участь в акціях протесту 1 травня.

Також у затриманого було вилучено роздрукований план заходів з проведення в столиці 14 травня маршу протесту, зокрема, під гаслом: «Порошенка і Яценюка у відставку». 

Loading...