У Кремлі оголосили список тих, хто приїде на парад Перемоги

Восьмого-десятого травня в урочистих заходах у Москві, присвячених 70-річчю Перемоги, планується участь близько 30 глав держав і урядів зарубіжних країн та керівників міжнародних організацій.

Джерело: Відомості

На параді Перемоги у Москві з нагоди 70-річчя від завершення Другої світової війни, не будуть присутні президент Білорусі Олександр Лукашенко, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Чехії Мілош Земан, прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо. Про це заявив речник президента РФ Дмитро Пєсков, передає УНН.

«На самому параді 9 травня у зв'язку з щільними графіками не будуть присутні президент Білорусії Олександр Лукашенко, канцлер ФРН Ангела Меркель, президент Чехії Мілош Земан, прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо», — повідомив прес-секретар президента РФ.

Він додав, що у випадку, якщо глава якої-небудь держави не може взяти участь у святкових заходах, то країну представляє посол в РФ.

«Восьмого-десятого травня в урочистих заходах у Москві, присвячених 70-річчю Перемоги, планується участь близько 30 глав держав і урядів зарубіжних країн та керівників міжнародних організацій», — сказав Пєсков.

За його словами, на сьогоднішній день свою присутність в урочистих заходах підтвердили президенти Азербайджану, Вірменії, Казахстану, Киргизії, Таджикистану і Туркменії. Крім того, в урочистих заходах візьмуть участь лідери КНР, Індії, ПАР, Венесуели, В'єтнаму, ФРН, Зімбабве, Куби, Македонії, Монголії, Палестини, Словаччини, Боснії і Герцеговини, Абхазії, Південній Осетії, Кіпру, Сербії, Чехії, глава ООН Пан Гі Мун.

ЮНЕСКО буде представлено на пам'ятних заходах гендиректором організації Іриною Бічний.

Loading...