У Відні судять Дмитра Фірташа

У Відні судять Дмитра Фірташа

За даними австрійських ЗМІ, захищає бізнесмена команда з близько 20 адвокатів.

Джерело: Відомості

У Відні почалося засідання суду щодо питання екстрадиції голови ради директорів Group DF Дмитра Фірташа в США, передає УНН.

Засідання почалося з дачі показань Фірташем, який заявив, що, на його думку, у справі є «політична мотивація».

За даними австрійських ЗМІ, захищає бізнесмена команда з близько 20 адвокатів. Очікується, що рішення у справі можуть ухвалити сьогодні. Американська юстиція підозрює Дмитра Фірташа у використанні корупційних схем під час бізнес-діяльності очолюваної ним Group DF в Індії, зокрема йдеться про можливі хабарі індійським чиновникам для отримання дозволу з видобування титану.

Як ідеться у матеріалах кримінальної справи, компанія Фірташа уклала угоду з індійською держкомпанією, згідно з якою український бізнесмен зобов'язався вкласти в розробку родовищ від 15 до 20 мільйонів доларів, побудувавши гірничо-збагачувальний комбінат.

За даними слідчих, угода стала можливою завдяки підкупу прем'єр-міністра штату Андра Прадеш Раджасекхара Редді, який у 2009 році розбився на вертольоті.

Зазначимо, слідство щодо олігарха американське ФБР веде з 2006 року. Водночас Фірташ називає справу політично мотивованою.

На судовому засіданні також присутні українські політики Вадим Рабинович, Михайло Папієв та Юлія Льовочкіна, а також журналісти помітили очільника компанії-керівника українських облгазів Олександра Притику.  

Loading...