Колишнього кримського депутата заарештували за державну зраду

За державну зраду заарештовано одного із колишніх депутатів Верховної Ради АР Крим Василя Ганіша. Про це повідомили у прес-службі ГПУ.

Джерело: Відомості

28 квітня на пункті перетину Каланчак між Кримом та материковою частиною України, на підставі постанови слідчого прокуратури про розшук, працівниками Державної прикордонної служби України та Служби безпеки України затримано одного з депутатів Верховної Ради АР Крим Василя Ганіша.

Прокуратурою АР Крим 29 квітня вказаній особі вручено повідомлення про підозру у вчиненні злочину — державна зрада та Печерським районним судом м. Києва йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Управлінням з питань представництва інтересів громадянина або держави в суді, протидії злочинності та корупції на тимчасово окупованій території півострова Крим Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування стосовно колишніх депутатів Верховної Ради АР Крим, які вчинили державну зраду, сприявши своїми діями в окупації півострова Російською Федерацією. Цих депутатів оголошено у розшук.

Колишній депутат Верховної Ради АРК і заступник мера Феодосії був оголошений в розшук. Слідчі вважають, що Ганіш голосував за проведення псевдореферендуму в Криму, чим сприяв анексії півострова і посягання на територіальну цілісність України.

Loading...