За магната взялися всерйоз: Печерський суд наклав арешт на 500 млн куб. м газу Фірташа

За магната взялися всерйоз: Печерський суд наклав арешт на 500 млн куб. м газу Фірташа

Суд задовольнив клопотання МВС та ГПУ щодо арешту близько 500 млн кубів природного газу групи компаній Ostchem Дмитра Фірташа.

Джерело: Відомості

Про це повідомляє  прес-служба МВС, інформує Еспресо.TV.

"Ухвалою Печерського районного суду м. Києва задоволено клопотання Головного слідчого управління Міністерства внутрішніх справ про накладення арешту на майже 500 млн. м3 природного газу, що зберігається в спеціальних сховищах ПАТ "Укртрансгаз" та належить підприємствам групи компаній Ostchem. Також суд зобов’язав службових осіб "Укртрансгаз" прийняти на відповідальне зберігання вищевказаний природний газ та заборонити будь-яке розпорядження ним, зокрема продаж і передання", - йдеться у повідомленні.

У МВС нагадали, що слідчі здійснюють досудове розслідування, почате за фактом розкрадання держмайна службовими особами НАК "Нафтогаз України" в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем. У результаті злочинних дій посадовців держава недоотримала 5,7 млрд грн.

Головне слідче управління МВС України відкрило кримінальне провадження за ознаками ч. 5 ст. 191 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, що вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою).

Сьогодні на засіданні уряду Прем’єр Яценюк доручив міністру внутрішніх справ узяти під особистий контроль розслідування справи про мільярдні розкрадання, а також ужити заходів щодо арешту майна і повернення коштів до казни держави. 

Loading...