Кабмін знизив норми споживання газу для населення, щоб притиснути Фірташа

Кабмін знизив норми споживання газу для населення, щоб притиснути Фірташа

Яценюк тисне на Фірташа шляхом зниження норм використання газу населенням.

Джерело: Відомості

КМУ вдвічі знизив норми споживання природного газу для громадян, у яких не встановлені лічильники. Про це на брифінгу повідомив виконувач ообов`язків голови Нацкомісії держрегулювання енергетики і комунальних послуг Дмитро Вовк, передають "Патріоти України".

Для споживачів, які використовують газ тільки для приготування їжі (при цьому мають централізоване гаряче водопостачання), норма знижена з 6 куб. м на людину до 3 куб. м; для приготування їжі без підключення до гарячого водопостачання і без газового водонагрівача – з 9 до 4,5 куб. м; для споживачів, які використовують газ як для приготування їжі, так і для підігріву води, – з 18 до 9 куб. м на людину.

Прем’єр Яценюк на засіданні Кабміну пояснив, що таким чином уряд намагається змусити облгази (більшість із яких контролює Дмитро Фірташ) завершити встановлення лічильників у населення. За його словами, із загального обсягу спожитого газу 93% враховуються спеціальними приладами обліку в домогосподарствах, а 7% – ні.

“Проте ці 7% – це 2,5 млн громадян, які, як правило, проживають у квартирах і споживають дуже малий обсяг газу”, – пояснив він.

Яценюк вважає, що зниження норми споживання стимулюватиме облгази до того, щоб встановити лічильники в цих квартирах, аби реальне споживання не перевищувало нормативне. “І на цьому дискусія буде завершена. Скільки в тебе на лічильнику є – за стільки і заплатив”, – підкреслив глава уряду.

Нагадаємо, згідно з новими тарифами на блакитне паливо, один кубометр для населення з 1 жовтня по 30 квітня коштує 3,6 грн. При цьому кожен куб понад пільгові 200 куб. м на місяць, а також спожитий не в опалювальний сезон газ буде оплачуватися за ціною 7,2 грн. 
 

Loading...