В АП заявили про вирішене питання щодо входження «Правого сектору» в ЗСУ

В Адміністрації президента України стверджують, що вже вирішено питання про добровільне входження Добровольчого українського корпусу (ДУК) «Правий сектор» в Збройні сили України окремим підрозділом.

Джерело: Відомості

Про це заявив заступник глави АП Андрій Таранов, виступаючи перед присутніми активістами «Правого сектора» на вул.Банковій перед АП в середу, передає «Остров».

«Всі питання щодо добровільного входу в якості окремого підрозділу Збройних сил на даному етапі вирішені», — сказав Таранов.

Він повідомив, що народний депутат, лідер «Правого сектора» Дмитро Ярош в середу обговорив ситуацію, що склалася з главою СБУ Валентином Наливайченком і проводить переговори з першим заступником начальника Генерального штабу Сергієм Бессарабом.

Як повідомив журналістам заступник глави «Правого сектора» з політичних питань Андрій Тарасенко, президент України Петро Порошенко запевнив Яроша, що підрозділи ЗСУ будуть відведені від бази «Правого сектора» у Дніпропетровській області.

У свою чергу, член центрального проводу партії «Правий сектор» Андрій Бондаренко заявив, що вказані домовленості знаходяться на фінальній стадії узгодження.

«Є, і наскільки я розумію, воно буде публічним, підтвердження президента України Петра Порошенка про те, що роззброювати ДУК не будуть, вступ ДУК до складу ЗСУ буде завершений найближчим часом», — сказав він журналістам під стінами АП.

Loading...