Яценюк: Пожежу в Чорнобильській зоні локалізовано

Яценюк: Пожежу в Чорнобильській зоні локалізовано

Загоряння лісу на території спецкомбінату "Чорнобильська пуща" на Київщині, яке загрожувало Україні природною катастрофою, вдалося локалізувати.

Джерело: Відомості

Про це повідомив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, відкриваючи сьогоднішнє засідання уряду, інформує 5 канал

"Мене проінформували про те, що станом на 12:45 пожежа локалізована, тобто обмежена", - заявив він. Також глава Кабміну наголосив, що радіаційний фон зберігається в межах норми.

"При допустимих нормах у 50 мікрорентгенів безпосередньо у зоні радіаційний фон не перевищує 21 мікрорентгенів, а в Києві - одинадцяти", - озвучив цифри Яценюк.

За його словами, вчора, у вівторок, для локалізації пожежі були задіяні три літаки й  вертоліт ДСНС. Глава уряду зробив висновок, що є нагальна потреба оновити авіапарк і додатково придбати як авіаційну, так і пожежну техніку.

Натомість в. о. глави ДСНС Зорян Шкіряк, доповідаючи про хід ліквідації загоряння, повідомив, що вогонь локалізували о 10:30 середи і ситуація  повністю контролюється.

Шкіряк відначив, що загалом було 15 осередків загорань, з яких три - великі. Враховуючи це, можна говорити або про навмисний підпал, або про необережне поводження з вогнем, додав він.

Loading...