Лучани зрілого віку чаювали та розмовляли про активне життя після виходу на пенсію у Клубі 55+

Лучани зрілого віку чаювали та розмовляли про активне життя після виходу на пенсію у Клубі 55+

28 квітня у Волинському інституті економіки та менеджменту відбулася перша з серії тематичних зустрічей «Чайні посиденьки клубу 55+».

Джерело: Відомості

Такі заходи для лучан зрілого віку проводяться в рамках міжнаціонального проекту — «Центр освіти третього віку», який реалізовується у ВІЕМ.

На першу зустріч прийшли як майбутні слухачі, так і волонтери — викладачі ВІЕМ, сторонні фахівці та зацікавлені студенти інституту, які планують долучатись до проекту в якості волонтерів.

Після презентації Центру освіти третього віку (ЦОТВ) відбулася лекція практикуючого психолога Олени Звєрєвої на тему адаптації до статусу «пенсіонер», як пережити кризу зрілого віку та відкрити для себе нові грані життя після виходу на пенсію. Гумористичною роздинкою заходу став перегляд короткометражки «Запит у друзі чекає підтвердження» про жінок старшого віку, які опановують сучасні технології, знайомляться і спілкуються в соцмережах.

Особливість заходу – неформальна обстановка, де за чашкою чаю чи кави майбутні слухачі ЦОТВ визначаються з курсами, які їх зацікавили, знайомляться з викладачами ВІЕМ та волонтерами, які будуть викладати на курсах, активно обговорюють наболілі проблеми та консультуються з фахівцями, яких ми запрошуємо, — зауважує координатор проекту Алла Ожиєвська.

Наступна тематична зустріч з лекцією фахівця планується вкінці травня і буде присвячена пенсійній реформі у форматі питання – відповідь. Навчання у Центрі освіти третього віку безкоштовне для слухачів категорії 55+ і стартує з вересня 2015 року. 

Loading...