У Криму висохло сховище питної води для Севастополя і Сімферополя

У Криму висохло сховище питної води для Севастополя і Сімферополя

Міжгірське водоймище, яке до окупації Криму було резервним джерелом водопостачання Севастополя і Сімферополя, різко обміліло.

Джерело: Відомості

Як повідомляє «Крим.Реалії», колектив, який обслуговував водосховище, окупанти розігнали – зараз тут залишилися тільки охоронці.

Міжгірське водосховище було створено для вирішення проблем водозабезпечення Севастополя і Сімферополя в кінці ХХ століття, з нього вода по водоводу довжиною більше 70 кілометрів подавалася в Севастополь.

Поповнення Міжгірського водосховища здійснювалося дніпровською водою по Північно-Кримському каналу. У 2014 році, після окупації, надходження води з Дніпра по Північно-Кримському каналу було припинено, в Криму виникли значні проблеми з водопостачанням. Поповнення водою Міжгірського водосховища теж припинилося.

А саме напередодні маріонетковий «глава Криму» Сергій Аксьонов пообіцяв, що під час курортного сезону півострів буде забезпечений водою в повному обсязі. Таку заяву Аксьонов зробив на нараді «міністрів» в окупаційної «влади» Криму, яке пройшло в понеділок 27 квітня під головуванням російського прем'єр-міністра Дмитра Медведєва. Колабораціоніст і окупант на камери запевнили один одного, що у Криму все добре.

Тим часом, ще два тижні тому Медведєв публічно непокоївся нестачею питної води у Криму, передає Rzeczpospolita, але зараз уже либонь заспокоївся.

Loading...