Бойовики здійснили кілька невдалих атак у районі Павлополя, Чермалика та Щастя

Протягом доби позиції українських військ були обстріляні з боку російсько-терористичних військ в районі н.п..Орловське, Гранітне, Ленінське, Опитне, Водяне, Піски, Авдіївка, Майорське, Луганське, Артемове, Кримське, Новотошковка, Щастя.

Джерело: Відомості

Обстріли велися в тому числі з використанням важких озброєнь. Фіксується зростання інтенсивності обстрілів. Про це повідомив у своєму Фейсбуці координатор «Інформаційного спротиву» Дмитро Тимчук.

У районі Павлополя група терористів (два посилених взводи) зробила спробу атакувати позиції українських військ за підтримки мінометного і артилерійського вогню із залученням декількох одиниць бронетехніки (в т.ч. 2-х танків). В результаті вогневого бою, наткнувшись на заздалегідь підготовлену систему вогню українського підрозділу і оборонні споруди, атакуюча група бойовиків була змушена спочатку зупинитися, а потім під прикриттям мінометного вогню відійти на вихідний рубіж.

У районі Чермалика ще одна група бойовиків (ДРГ у складі 10 чоловік) намагалася таємно зайняти вогневу позицію на фланзі українського опорного пункту для здійснення короткого вогневого нальоту з близької дистанції з подальшим відходом. Переміщення терористів було своєчасно розкрито, по виявленій ДРГ було завдано короткий вогневий удар з гранатометів і великокаліберних кулеметів. ДРГ бойовиків відступила.

У районі Щастя вогнева група бойовиків з двома автоматичними гранатометами, потай висунувшись у бік передових позицій українських військ, відкрила вогонь. В результаті обстрілу бойовиками також були нанесені удари з автоматичного гранатомета АГС-17 по території ТЕС, яка постачає на окуповану частину Луганської області електричну енергію.

Loading...