На Прикарпатті жоден із демобілізованих бійців не отримав статусу учасника АТО

В Івано-Франківській області жоден із демобілізованих військовослужбовців Збройних сил України не отримав статусу учасника АТО.

Джерело: Відомості

Про це повідомив у вівторок під час прес-конференції громадський активіст, куратор обласного інформаційного центру для учасників АТО Володимир Веркалець, передає УНН.

«На сьогоднішній день обласний військкомат направив 164 подання на присвоєння учасника бойових дій, із них ні один не отримав його. 44 було повернуто із відповідними зауваженнями. Ми їх допрацювали і зараз військкомат їх направив назад», — сказав Веркалець.

Він також розповів, що з цього приводу спілкувався із сусідніми областями — Львівською, Тернопільською, Закарпатською і Хмельницькою.

«Ми спільно направили таке звернення в Міністерство оборони щодо децентралізації отримання статусу учасника бойових дій з пропозиціями, щоби це питання розглядалося на обласному рівні. Надіємося, що всі функції щодо отримання статусу учасника бойових дій будуть передані безпосередньо на місця, і тоді питання зрушиться», — зазначив Веркалець.

При цьому він уточнив, що нині в області 68 осіб — працівників органів внутрішніх справ і СБУ уже отримали звання учасника АТО.

«А труднощі виникають з отримання цього статусу для цивільних, які були мобілізовані і їх зараз демобілізували», — пояснив Веркалець.

Loading...