Аваков вимагає заарештувати Кернеса, який проігнорував судове засідання

Аваков вимагає заарештувати Кернеса, який проігнорував судове засідання

На думку глави МВС, мер Харкова саботує правосуддя.

Джерело: Відомості

Підозрюваного у викраденні людей, тортурах, погрозах вбивства харківського мера Геннадія Кернеса потрібно заарештувати або взяти під жорстку підписку про невиїзд. Про це написав на своїй сторінці у Facebook очільник МВС Арсен Аваков. 

«Кернес не з'явився на сьогоднішній суд у Полтаві. Суд, який розглядає результати слідства у справі про викрадення і побиття Кернесом і його охороною активістів Євромайдану в Харкові. Поїхав Кернес до Італії, у Palace Merano — пройти курс оздоровлення... І нехай всі почекають. Суд був призначений на конкретну дату — заздалегідь. Але тут у хворого підвернулася гаряча путівка і чартер до Больцано..», — наголосив він.

Аваков розповів, що вважає дії Кернеса саботажем правосуддя, а це, на його думку, є підставою для прокуратури звернутися до суду – «для зміни запобіжного заходу до обвинуваченого на арешт або жорстку підписку про невиїзд».

Водночас головний міліціонер зазначив, що має співчуття до людини, яка перебуває на лікуванні.

«Спочатку суд і вирок щодо того, що зробив цей діяч. Оцінити факт його знущань над людьми — винести вердикт суду. У цьому — необхідна справедливість. І тільки потім — обговорити міру поблажливості з урахуванням його положення як інваліда», — додав Аваков.

За словами очільника МВС, якщо не змінити запобіжний захід для Кернеса, то «завжди знайдеться, крім клініки у Мерано, безліч чудових клінік у Швейцарії та Австрії, мінеральних вод і чудодійних джерел, а за цей час у кров розбиті Кернесом обличчя викрадених майданівців забудуться, або влада зміниться».

«Адже Гепа щасливчик — йому все завжди сходило з рук», — написав Аваков і закликав невідкладно змінити запобіжний захід для обвинуваченого.

Нагадаємо, у вівторок, 28 квітня, суд над Кернесом перенесли на середину травня. Судове засідання закінчилось через півгодини після початку. 

Loading...