Надія Савченко відновила голодування і може потрапити до лікарні

Надія Савченко відновила голодування і може потрапити до лікарні

Савченко можуть перевезти у лікарню цього тижня.

Джерело: Відомості

Українська льотчиця Надія Савченко відновила голодування і, можливо, буде перевезена у лікарню через погіршення стану здоров'я. Про це повідомив глава РПЛ Михайло Федотов після зустрічі з українкою в СІЗО. Він додав, що льотчиця за останній тиждень втратила більше восьми кілограмів ваги, передає УНН.

У понеділок голова РПЛ відвідав Савченко разом з членом ради, головою фонду «Справедлива допомога» Єлизаветою Глінкою, відомою як «доктор Ліза».

«Стан її здоров'я, на жаль, викликає серйозні побоювання, тому що вона за останній тиждень втратила більше восьми кілограмів ваги. Вона тримає голодування, рівень цукру в крові низький і інші аналізи вселяють побоювання, тому зараз ми з нею говорили про можливість її переміщення в лікарню. Вона думає», — повідомив Федотов.

Він додав, що Савченко тримає суворе голодування, і п'є лише воду.

Крім того, тюремні медики проведуть консиліум у зв'язку з відмовою Савченко від їжі.

«Останні три дні Савченко відмовлялася від прийому їжі. Сьогодні буде проведено лікарський консиліум», — повідомила офіційний представник Федеральної служби виконання покарань Христина Білоусова.

Нагадаємо, Надія Савченко перебуває в російському СІЗО від літа 2014 року. У грудні вона оголосила голодування на знак протесту проти затримання.  

Loading...