Путін заявив, що спецслужби США підтримують бойовиків на Кавказі

Путін заявив, що спецслужби США підтримують бойовиків на Кавказі

Начебто спецслужби зафіксували прямі контакти. Звинувачення Путіна були озвучені на тлі постійного погіршення відносин із Заходом.

Джерело: Відомості

Президент РФ Володимир Путін звинуватив США у підтримці бойовиків у Північно-Кавказькому регіоні. Про це повідомляє The Financial Times, коментуючи заяву глави РФ у фільмі «Президент», пише ZN.UA. 

Як зазначає видання, показ фільму відбувся напередодні на російському телебаченні. Повідомляється, що Путін також підкреслив свою впевненість у тому, що Захід хоче ослабити Росію.

«Наші спецслужби зафіксували прямі контакти між бійцями з Північного Кавказу та американськими силами спеціального призначення в Азербайджані», — сказав Путін, уточнивши, що ці контакти нібито були зафіксовані на початку 2000-х років.

Видання наголошує, що звинувачення російського президента на адресу США були озвучені на тлі постійного погіршення відносин із Заходом.

Твердження Путіна про американську підтримку повстанців всередині Росії також озвучені на тлі розпочатого минулого тижня конфлікту між силами безпеки Москви і чеченським лідером Рамзаном Кадировим. У фільмі Путін сказав, що він повідомив президенту США, що американські спецслужби підтримують бойовиків на Північному Кавказі, на що чинний тоді американський глава держави сказав, що «він їм задасть».

Путін також розповів, що ФСБ отримала листа від своїх американських колег.

«У нас були і є відносини з усіма опозиційними силами в Росії, ми вважаємо, що ми маємо право робити це, і ми будемо робити це у майбутньому», — повідомив Путін.

Таку нібито підтримку США бойовиків з Північному Кавказі Путін навів як приклад співробітництва між західними урядами і «терористами».  

Loading...