В неділю у Широкиному велися найзапекліші за останні місяці бої

В неділю у Широкиному велися найзапекліші за останні місяці бої

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні у неділю зафіксувала найбільш інтенсивні бої у Широкиному з середини лютого поточного року.

Джерело: Відомості

Про це йдеться в оприлюдненому на сайті Організації звіті станом на 19:00 26 квітня, передає УНН.

«26 квітня, місія ОБСЄ зафіксувала те, що оцінюється, як найбільш інтенсивний обстріл в Широкиному після початку бойових дій в цьому районі в середині лютого 2015 року», — йдеться у звіті.

Зазначається, що протягом останніх 12 годин і на момент публікації цієї доповіді спостерігачі фіксували від поодиноких до безперервних перестрілок із застосуванням стрілецької зброї, кулеметів, реактивних протитанкових гранатометів і автоматичних гранатометів.

Так, за звітний день з двох спостережних постів, розташованих на відстані 1,5 км на захід та 4,5 км на північний захід від Широкиного, місія ОБСЄ спостерігала 69 пострілів з танків, здійснених з позицій у 600 м на південний схід та 800 м на північ від місця спостереження.

Також, згідно зі звітом, спостерігачі зафіксували 191 постріл з мінометів 82 мм і 153 пострілів з 120-міліметрових мінометів з відстані 600 м на південний схід, 300 м та 1,5 км на північний захід, 800 м на північ від місця розташування місії.

«О 7:20 місія почула два гучних вибухи, швидше за все, зроблені з 122-міліметрової артилерії, що сталися за близько 300 метрів від спостережного поста місії в східній околиці Бердянська, що змусило місію передислокуватися на інший спостережний пост», — сказано у звіті.

Спостерігачі також повідомили, що в другій половині дня, між 15:00 і 16:30 обстріли лунали впродовж усього шляху до Маріуполя.

Крім того, за допомогою безпілотників 26 квітня місія ОБСЄ зафіксувала 11 танків і чотири бронетранспортери у супроводі піхоти, які рухалися через Куликове, підконтрольне «ДНР», в 15 км на північ від Широкиного. Крім того, протягом останніх трьох днів, безпілотники помітили 17 танків, 3 самохідних гаубиці і 60 бронетранспортерів на підконтрольній «ДНР» території в 50 км на північ від Широкиного.

Loading...