На Донбас перекидають розвідку регулярних військ РФ, бронетехніку та десятки бойовиків

Бойовики протягом двох минулих діб перекинули на ділянку Чермалик - Павлопіль - Широкине 11 одиниць броньованої техніки і близько 50 терористів.

Джерело: Відомості

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник групи Інформаційний спротив Дмитро Тимчук.

«Триває перекидання через Максимове і Тельманове формувань російсько-терористичних військ на ділянку Чермалик - Павлопіль - Широкине. Командування бойовиків протягом двох діб перекинуло в цей район 11 одиниць броньованої техніки і близько 50 терористів, які прибули з північного напрямку (у складі групи три 120-міліметрових міномети і два ПТРК)», — написав він.

Тимчук зауважив, що серед бойовиків активно поширюються чутки про «диверсійні атаки» українських військ «з мінуванням місцевості» на перегоні між Тельмановим та Новоазовськом.

«Відзначається перекидання через Вуглегірськ у напрямку на Ясинувату один за одним двох мотопіхотних підрозділів бойовиків, посилених танками. У першому зафіксовано 14 ББМ (МТ-ЛБ, БМП-1,2) і кілька БТР-82А. У другому — 16 гусеничних ББМ і 6 вантажних автомобілів», — додав він.

Також, з його слів, фіксується перекидання підкріплення у вигляді озброєння та техніки і на інших напрямках.

«У районі Красного Пахаря командування терористів перекинуло на передові вогневі позиції мінометну батарею (5 одиниць 120-міліметрових мінометів), одночасно на позицію прибув піхотний взвод на 3-х БМП-2, посилений танком», — повідомив Тимчук.

Він додав, що між Оленівкою і Докучаєвському бойовики також проводять перегрупування. «Відзначено переміщення 5 одиниць бронетехніки від Докучаєвська на північний захід, у бік Степного. В цей же район проїхав конвой з 3-х вантажних автомобілів, 1 МТ-ЛБ і 1 БТР-70», — зазначив Тимчук.

Окрім того, за його словами, у районі Авдіївки, Новотошковки, Гранітного фіксується спроби терористів вести наземну та повітряну розвідку (за допомогою БПЛА і наземних ДРГ) в тактичній ланці.

«Відзначається зростання чисельності спостережних пунктів бойовиків на передньому краї, фіксується значна кількість груп коректувальників артилерійського вогню. Зафіксовано появу в «прифронтових районах» «ДНР» і «ЛНР» підрозділів артилерійської розвідки регулярних російських військ», — написав він.

Loading...