У Києві затримали жінку, яка несла коробку з вибухівкою

У Києві за зберігання вибухівки затримали 33-річну жінку. Про це повідомили у прес-службі столичного управління МВС.

Джерело: Відомості

Оперативники сектору карного розшуку 2-го відділу міліції Святошинського райуправління внутрішніх справ Києва відпрацьовували інформацію про незаконне зберігання вибухових речовин. У поле зору правоохоронців потрапила місцева мешканка. ЇЇ затримали з картонною коробкою в руках. На запитання міліціонерів відповідала, що посилку з речами надіслав її цивільний чоловік, військовослужбовець.

Жінку запросили до міліції, де в присутності понятих та спеціалістів вибухотехнічної служби ГУМВС України в місті Києві оглянули вміст пакунку. У посилці правоохоронці виявили 4 тротилові шашки, 8 бікфордових шнурів, 9 металевих підривників (запалів), 5 упаковок з набоями калібру 9 мм. Для чого їй прислав співмешканець ці речі, жінка пояснити не змогла. Предмети, заборонені у вільному обігу, вилучили.

Керівник Святошинського районного управління міліції столиці Ігор Кучма розповів, що все вилучене направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру (НДЕКЦ) при ГУМВС України в місті Києві.

Правоохоронці перевіряють інформацію про причетність 37-річного військовослужбовця до пересилки пакунку та з’ясовують всі обставини.

Слідчим відділом Святошинського районного управління міліції столиці за даним фактом відкрито кримінального провадження за ч. 1 статті 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Триває досудове розслідування.

Loading...