Шахтарі розповіли про провокаторів у балаклавах під парламентом

Шахтарі розповіли про провокаторів у балаклавах під парламентом

Під будівлею Верховної Ради на мітингу вугільників на підтримку рішень III з’їзду шахтарів України, з’явилися люди в білих балаклавах, які намагалися приєднатися до протестного руху.

Джерело: Відомості

Організатори мітингу — профспілкові лідери вугільників — повідомили, що ці люди не мають ніякого відношення до мітингу шахтарів. Про це повідомляє 112.ua.

Очевидно, це провокатори, які намагаються використати ситуацію або у власних цілях, або для дискредитації шахтарської опору, повідомили лідери гірників. Профспілкові лідери ще раз підкреслили, що акція шахтарів носить виключно мирний характер і її метою є привернення уваги керівництва країни до гострої кризи в енергетичній галузі.

«Ми прийшли з відкритими обличчями, нам немає від кого ховатися і нічого соромитися. Ми проводимо мітинг, щоб про наші проблеми почули президент і прем’єр-міністр, щоб погасили державним шахтам борги із зарплат, щоб звільнили міністра Демчишина, який розвалив галузь. А хто ці люди в балаклавах — ми не знаємо», — розповів Олександр, один з учасників протесту, шахтар з шахти Нововолинського басейну.

Тим часом очевидці з місця подій повідомляють, що люди в балаклавах — це активісти громадського руху White drive, які виступають проти політики мера Києва Віталія Кличка в питанні підвищення тарифів. Вони якийсь час перебували серед мітингувальників шахтарів, потім покинули мітинг.

Loading...