Російський журналіст підпалив траву в Хакасії, щоб зняти «фон для сюжету»

Журналіста російського «Першого каналу» затримали в Хакасії за підпал трави.

Джерело: Відомості

За даними ІА «Хакасія», журналіст Михайло Акінченко в ході зйомок сюжету про пожежі, перебуваючи в п'яти метрах від селища Колодязний, кинув на землю недопалок, внаслідок чого загорілася трава, передає Цензор.НЕТ.

У поліцію звернулася місцева жителька, яка стала свідком підпалу. У відділенні поліції з журналіста взяли пояснення. Сам Акінченко сказав, що хотів підпалити траву, «щоб зняти тло».

Відео було опубліковано на сайті телеканалу 21 квітня. У сюжеті розповідається про поїздку президента Володимира Путіна в Хакасію, щоб проконтролювати заходи, спрямовані на ліквідацію наслідків пожеж у регіоні.

«Кожен такий димок означає: тут стояв живий будинок. Тліти продовжує досі, незважаючи на те, що після пожежі пройшло вже більше тижня», — розповідає у сюжеті журналіст.

В даний час по цьому випадку проводиться перевірка. Матеріали будуть направлені в Санкт-Петербург, за місцем прописки журналіста.

Напередодні в МНС заявили про завершення робіт з ліквідації наслідків пожеж в Хакасії. Нагадаємо, в результаті лісових пожеж загинули 34 людини, більше тисячі звернулися за медичною допомогою. Вогнем було знищено та пошкоджено житлові будинки в 38 населених пунктах.

На даний момент в Забайкаллі горять 118 тисяч га лісу, дим від вогню видно над США і Канадою. В Алтайському краї — паводки.

Loading...