На Миколаївщині діяв «конвертцентр» з обігом у чверть мільярда гривень

У Миколаївській області правоохоронці ліквідували «конвертцентр» з обігом у чверть мільярда гривень. Про це повідомили у Департаменті протидії злочинності у сфері економіки МВС України.

Джерело: Відомості

«Приватний підприємець організувала схему виведення отриманих бюджетних коштів в «тінь» та переведення їх в готівку. Вона надавала державним та комунальним підприємствам підроблені документи про постачання паливо-мастильних матеріалів за рахунок бюджетних коштів», — сказано у повідомленні.

З цією метою жінка-підприємець використовувала 8 власних підприємств. Отримані бюджетні кошти за нібито поставлене паливо в подальшому перераховувались товариствами на карткові рахунки фізичним особам через банки. Пізніше готівку за певний відсоток знімали та передавали правопорушниці.

Встановлено, що впродовж 2014 року загальний обіг коштів по протиправних фінансових операціях складає близько 250 мільйонів гривень.

Під час проведених обшуків в офісних та житлових приміщеннях приватного підприємця вилучено 8 печаток, бухгалтерські та правовстановлюючі документи фіктивних підприємств, комп’ютерну техніку, магнітні носії та інші речові докази злочинної діяльності.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення правопорушниці про підозру у скоєнні злочину. Триває розслідування, в рамках якого встановлюються додаткові епізоди, а також здійснюється відшкодування збитків, завданих державним інтересам та громадянам.

Loading...