Юрій Нікітін сумнівається, що українські зірки-емігранти зможуть реалізуватися за кордоном

Юрій Нікітін сумнівається, що українські зірки-емігранти зможуть реалізуватися за кордоном

Батьківщину залишає Юрко Юрченко, а Гайтана не поспішає повертатися з Лондона.

Джерело: Відомості

Днями кумир 90-х, український співак Юрко Юрченко (хіт «Я йду») написав у соцмережах: «Я емігрую зі своєю родиною до Канади на ПМЖ. Ресурс вичерпано... Може, я себе тут втратив, а може, не знайшов, — написав 42-річний Юрко. — Істина десь посередині. Вся моя діяльність протягом десяти останніх років привела мене в глухий кут. Іншу хвилю невизначеності, непотрібності і бідності можу не пережити. Тим більше, що я не один — у мене троє дітей»…

Приблизно з тих же причин в минулому році виїхав до Лос-Анджелес і переможець «Фабрики зірок», 26-річний Олексій Матіас, зараз хлопець трудиться офіціантом в ресторані. А 36-річна співачка Гайтана ось уже кілька місяців працює в Лондоні і повертатися в Україну не поспішає, розповідає «Сегодня».

Чи стане від'їзд артистів масовим і чим це загрожує країні, видання запитало у музичних продюсерів.

«Це ж не Ірина Білик і не Святослав Вакарчук поїхали. Я сподіваюся на приплив українських артистів, звільнення місця для справжніх талантів, — сказав продюсер Андрія Данилка Юрій Нікітін. — Я чую багато розмов про те, що музиканти не люблять свою країну, тому що не можуть тут реалізуватися. Але хіба людина, яка не знаходить собі застосування у власній країні, зможе реалізуватися в іншому місці? Так, у нас не найсприятливіша фінансова ситуація і іноді буває просто страшно жити. Але якщо навіть в такій ситуації ти сконцентрований на своїй творчості, думаєш про людей, для яких працюєш — ти обов'язково будеш реалізований».

Продюсер і чоловік співачки Руслани Олександр Ксенофонтов зазначив: «Не дивно, що у зв'язку з нинішньою ситуацією артисти шукають кращого життя за кордоном. Вони теж люди, не можу їх засуджувати. Я підтримую тільки одне: вільне волевиявлення людини. Я розумію, що зараз багато хто виїжджає, але найстійкіші, думаю, залишаться. Ми з Русланою навіть не обговорювали еміграцію. Але ми дуже мобільні люди і рішення приймаємо швидко. А взагалі своїм розвитком Україна покаже, чи будуть люди повертатися назад, не знайшовши кращого життя за кордоном, або ця перспектива втратиться». 

Loading...