У найближче десятиліття Євросоюз не буде розширювати свої кордони

Протягом найближчого десятиліття, як мінімум, розширення Євросоюзу не планується, проте переговори із зацікавленими країнами будуть продовжуватися.

Джерело: Відомості

Про це повідомив на Третьому Східному форумі в Берліні комісар ЄК з питань розширення і політики добросусідства ЄС Йоханнес Хан, передає Цензор.НЕТ.

«Найближчі 10 років не буде прийомів в ЄС, — запевнив Хан, додавши, що «в силу обставин прийом в ЄС в цей період нереальний». — Але це не означає, що ми не ведемо переговорів», — втішив єврокомісар.

За словами Хана, країни-кандидати повинні наблизитися з економічної точки зору, щоб європейські громадяни були готові до цього. Поки ж, за його словами, опитування показують, що немає зараз жодної країни ЄС, де більшість виступала б за розширення. «Ми повинні діяти цілеспрямовано, щоб всі розуміли, що новий член — дуже цінний, а не об'єкт додаткових виплат», — зазначив він.

Представник Єврокомісії висловив сподівання, що саме Сербія стане «новою главою» в наступному періоді розширення Євросоюзу. «Хотів, щоб відкрилася нова глава, наприклад, з Сербії, щоб в наступному періоді ми могли вітати нових членів», — сказав Хан. 

Loading...