Російський шпигун отримав в Україні 9 років в’язниці

Російський шпигун отримав в Україні 9 років в’язниці

У Чернігові чоловіка засуджено до 9 років позбавлення волі за шпигунство на користь Росії. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Джерело: Відомості

«Прокуратурою Чернігівської області доведено в суді вину особи у збиранні з метою передачі представникам іноземної держави відомостей, що становлять державну таємницю (ч. 1 ст. 114 Кримінального кодексу України) та у зберіганні та придбанні бойових припасів та вибухових речовин без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України)», — йдеться у повідомленні.

Шпигуна, який прибув з РФ і мешкав у Чернігові, викрито в минулому році при спробі заволодіти таємними документами.

Після затримання в підозрюваного були вилучені карабін з оптичним прицілом, патрони для вогнепальної зброї та тротилова шашка, які він зберігав без передбаченого законом дозволу.

Встановлено, що на території Чернігівської області цей громадянин як особисто, так і шляхом залучення до негласного співробітництва інших осіб, здійснював збір розвідувальної інформації у сфері розробки технологій виготовлення військової зброї, товарів військового призначення. Крім того, він збирав компрометуючу інформацію стосовно співробітників правоохоронних органів та органів державної влади з метою її подальшого використання на шкоду інтересам України.

Сьогодні вироком Деснянського районного суду Чернігова обвинуваченого визнано винним у скоєнні даних кримінальних правопорушень та засуджено до 9 років позбавлення волі.

Loading...