ГПУ не назбирала доказів, які б свідчили про підпал Будинку профспілок в Одесі

ГПУ не назбирала доказів, які б свідчили про підпал Будинку профспілок в Одесі

За даними слідчих, пожежа виникла внаслідок масових заворушень.

Джерело: Відомості

Доказів спланованого підпалу одеського Будинку профспілок 2 травня 2014 року, внаслідок якого загинули десятки людей, немає. Про це на брифінгу у середу заявив перший заступник генерального прокурара Володимир Бузир. 

За його словами, пожежа виникла внаслідок масових заворушень, пише УНН.

«Будь-яких доказів запланованої пожежі в Будинку профспілок не встановлено. Ця пожежа стала наслідком масових заворушень», — сказав Гузир.

За даними експертів, пожежа на барикаді, яка була розташована біля центрального входу в Будинок проспфілок, а також у самій будівлі, почалася із «внутрішньої сторони, коли особи, які перебували в приміщенні, почали кидати пляшки, щоб таким чином унеможливити потрапляння до них їхніх супротивників».

«Вогонь туди потрапив зсередини», — зазначив Гузир. 

За даними ГПУ, причиною смерті людей в будинку профспілок стало отруєння продуктами горіння.

«Третя частина розслідування стосувалась встановлення причин пожежі в будинку профспілок, яка призвела до загибелі 42 осіб. Судово-медичні експерти встановили, що на тілах загиблих не виявлені сліди катувань, побиття, вогнепальних чи інших поранень. Смерть людей настала від отруєння чадним газом, продуктом горіння та дії високої температури», — повідомив він.

За словами заступника генпрокурора, версія отруєння хлороформом не була підтверджена слідством. 

Loading...